Programul Festivalului

Acestă secțiune se adresează celor care își caută evenimentele dintr-o zi specifică. 
Dacă vreți să aveți o imagine de ansamblu asupra tuturor evenimentelor din festival, cît și mai multe detalii despre ele, la o aruncare de privire,  intrați pe
pagina de evenimente.
 
 
 

Un aer mai curat - cum combatem poluarea atmosferică (vezi eveniment)

Program: 12:00 - 13:00

Unde: Zoom/Facebook (vezi harta)

Cauzele măsurate ale poluării almosferice și cum putem avea un aer mai curat pentru noi și pentru generațiile viitoare? Luminița Mărmureanu și Corina Negrea vă invită la o discuție despre aceste subiecte. 

Link inregistrare Zoom

Fenomene climatice extreme (vezi eveniment)

Program: 18:00 - 19:00

Unde: Zoom/Facebook (vezi harta)

La nivel global se remarcat remarcă o frecvenţă din ce în ce mai mare de apariţie a fenomenelor meteo-climatice extreme. Acestea provoacă dezastre mari, soldate uneori cu victime umane, dar şi mari pagube materiale şi importante modificări aduse în mediul înconjurător. Dar oare le putem preveni? Există soluții pentru a micșora frecvența lor și impactul pagubelor provocate? Corina Negrea discută despre aceste subiecte cu invitații săi, Roxana Bojariu și Bogdan Antonescu, care vor răspunde și la întrebările publicului. 

Dezbaterea va avea loc pe Zoom și va putea fi urmărită în direct pe pagină de FB a festivalului și ulterior pe canalul de Youtube. Veți putea pune întrebări și dacă sunteți în întâlnire și dacă urmăriți pe Facebook. Inregistrare Zoom 

Jim Baggott in dialog cu Vasile Decu (vezi eveniment)

Program: 19:00 - 20:00

Parteneri: Editura Humanitas

Unde: Zoom/Facebook (vezi harta)

Jim Baggott, unul dintre cei mai apreciați autori britanici de cărți de știință, va prezenta cel mai recent volum publicat în limba română, Masa. Încercarea de a înțelege materia, de la atomii grecilor la câmpurile cuantice, într-un dialog #live #online pe care îl va purta cu Vasile Decu, jurnalist de știință, coordonatorul proiectului Biblioteca Exploratorilor Moderni.