Programul Festivalului

Acestă secțiune se adresează celor care își caută evenimentele dintr-o zi specifică. 
Dacă vreți să aveți o imagine de ansamblu asupra tuturor evenimentelor din festival, cît și mai multe detalii despre ele, la o aruncare de privire,  intrați pe
pagina de evenimente.
 
 
 

Plec departe, plec pe Marte (vezi eveniment)

Program: 10:00 - 11:00

Parteneri: Esero Romania, Agenția Spațială Română (ROSA)

Unde: Zoom/Facebook (vezi harta)

Atelier dedicat profesorilor cu modalități concrete, povești și experimente pentru a introduce știință spațiului în ore și a o lega de alte materii. O poveste spațială despre planeta Marte și misiunile care au pornit în explorarea acesteia.

Participarea este gratuită

Tehnologie pentru forțele de ordine (vezi eveniment)

Program: 10:00 - 15:00

Parteneri: Politia Romana, Centrul Comercial Auchan Titan

Unde: Centru Comercial Auchan Titan (vezi harta)

Bulevardul 1 Decembrie 1918 33A, Bucuresti

Armamentul trupelor speciale, roboți telecomandati pentru deminare, echipamente și tehnici de criminalistică. Vino să descoperi tehnologia pe care se bazează forțele de ordine și să-i cunoști pe oamenii ce-ți asigură securitatea vieții de zi cu zi!

Intrarea este liberă. Expoziția este dedicată tuturor celor interesați, de orice vîrstă. Grupurile școlare însoțite de profesori sunt bine venite.

Final Frontier 2021 - Expoziția industriei spațiale din România (vezi eveniment)

Program: 13:00 - 20:00

Parteneri: Promenada Mall

Unde: Promenada Mall (vezi harta)

Calea Floreasca Nr. 246B, Bucureşti

Expoziție a industriei spațiale române: veți putea vedea diferite machete de rachete, o imprimantă 3D ce poate funcționa în condiții de micro-gravitație, un stand de testare pentru parașute și multe altele.

Intrarea este liberă. Expoziția o puteți vedea la nivelul 1 al Mall Promenada, în fața magazinului Peek and Cloppenburg.

Mituri și schimbări climatice (vezi eveniment)

Program: 19:00 - 20:00

Unde: Zoom/Facebook (vezi harta)

Schimbările climatice ne încurcă puțin astăzi cu lipsa locală de iarnă, oarecare furtuni mai mari decât de obicei și prea multă căldură vara, dar realitatea este că sunt un proces gradual și pe termen lung pentru care capul nostru are nevoie de o înțelegere rațională, științifică și o voință de a schimba ceva în baza datelor abstracte existente. 

Toate aceste lucruri fac schimbările climatice greu de acceptat și de aceea construim în jurul lor mituri - construcții iraționale și fără baza științifică care să ne justifice lipsa de acțiune. 

În această întâlnire specialiști în schimbările climatice Dr. Aritina Haliuc, Dr. Florin Zăinescu si Dr. Sorin Cebotari vor încerca să demonteze o parte din miturile din jurul schimbărilor climatice.

Dezbaterea va avea loc pe Zoom (la acest link care necesită înscriere prealabilă).

Participarea este gratuită.

Soluții spațiale pentru probleme pămîntești (vezi eveniment)

Program: 20:00 - 21:00

Unde: Zoom/Facebook (vezi harta)

Cum contribuie sectorul spațial la bunăstarea noastră? Care sînt noile tehnologii aflate în dezvoltare? Cum putem să încurajăm dezvoltarea industriei spațiale naționale?

Întâlnirea are loc pe Zoom și necesită înscriere înscriere prealabilă. Va putea fi vizionată și pe pagină de FB a festivalului