Programul Festivalului

Acestă secțiune se adresează celor care își caută evenimentele dintr-o zi specifică. 
Dacă vreți să aveți o imagine de ansamblu asupra tuturor evenimentelor din festival, cît și mai multe detalii despre ele, la o aruncare de privire,  intrați pe
pagina de evenimente.
 
 
 

Tehnologie pentru forțele de ordine (vezi eveniment)

Program: 10:00 - 15:00

Parteneri: Politia Romana, Centrul Comercial Auchan Titan

Unde: Centru Comercial Auchan Titan (vezi harta)

Bulevardul 1 Decembrie 1918 33A, Bucuresti

Armamentul trupelor speciale, roboți telecomandati pentru deminare, echipamente și tehnici de criminalistică. Vino să descoperi tehnologia pe care se bazează forțele de ordine și să-i cunoști pe oamenii ce-ți asigură securitatea vieții de zi cu zi!

Intrarea este liberă. Expoziția este dedicată tuturor celor interesați, de orice vîrstă. Grupurile școlare însoțite de profesori sunt bine venite.

Densitatea și solubilitatea (vezi eveniment)

Program: 14:00 - 15:15

Parteneri: Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor, UPB

Unde: Zoom/Facebook (vezi harta)

În cadrul atelierului vom discuta pe înţelesul copiilor noţiunea de densitate şi vom face experimente care să o ilustreze, precum "Vulcanul noroios" sau "Curcubeul din eprubetă" și noțiunea de solubilitate și lichide nemiscibile. 

Atelierul va avea loc pe Zoom  (Register in advance for this meeting). 

Participarea este gratuită. Grupurile de elevi însoțiți de cadru didactic sunt bine venite (în limita locurilor disponibile)

Povești spațiale (vezi eveniment)

Program: 16:00 - 17:00

Parteneri: Esero Romania, Agenția Spațială Română (ROSA)

Unde: Zoom/Facebook (vezi harta)

Atelier dedicat profesorilor pentru a povești la clasa despre spațiu, observarea pământului, schimbări climatice folosind materiile studiate și tehnologia de la clasa.

Participarea este gratuită. 

ITER: O vizita virtuala (vezi eveniment)

Program: 18:00 - 19:00

Parteneri: ITER

Unde: Zoom/Facebook (vezi harta)

Afla mai multe despre fuziunea nucleară și despre cum cercetătorii și inginerii români contribuie la proiectarea și construirea viitoarelor centrale care vor produce energie curată.

ITER este unul dintre cele mai ambiţioase proiecte ale timpurilor noastre, o colaborare internațională lansată în 1985 ce reunește cercetători și ingineri din principalele puteri mondiale pentru a transforma în realitate visul producerii energiei prin fuziune nucleară.

Accesul este liber.

Puteti urmari evenimentul live pe Facebook sau ulterior pe canalul nostru de youtube

Lumea Asteroizilor (vezi eveniment)

Program: 19:30 - 20:30

Unde: Zoom/Facebook (vezi harta)

Asteroizii - rămășițele procesului de formare a planetelor - sînt deseori ignorați de cei mai mulți dintre noi. Cu toate acestea, atît trecutul cît și viitorul nostru sînt legate în nenumărate feluri de existența acestor lumi în miniatură, fie că vorbim de riscul unui impact cu Pămîntul, de resursele minerale care ar putea alimenta viitoarele colonii din spațiu, de formarea planetei noastre sau, chiar, de apariția vieții.

Invitații din această seară sînt un geolog și un astronom, iar împreună cu ei vom pătrunde în fascinanta lume a asteroizilor.

Evenimentul poate fi urmărit pe Zoom cu înscriere prealabilă sau în direct pe pagina de FB a festivalului

„Călătorie spre centrul Pământului” cu dr. David Whitehouse și Corina Negrea (vezi eveniment)

Program: 19:30 - 20:30

Parteneri: Editura Humanitas

Unde: Zoom/Facebook (vezi harta)

Dr David Whitehouse astrofizician și fost corespondent al secției de știință din cadrul BBC, ne va ajuta să revenim la experiențele de explorare pe care le admiram în cărțile lui Jules Vernes și să cunoaștem mai bine forțele colosale din străfundurile Pământului, într-un dialog pe care îl va purta cu Corina Negrea, realizator de emisiuni de știință la Radio România Cultural.

Evenimentul va fi difuzat live pe paginile de Facebook ale Editurii Humanitas, Bucharest Science Festival și Radio România Cultural.