Un aer mai curat - cum combatem poluarea atmosferică

Categoria: Conferinte si Dezbateri

Unde: Zoom/Facebook (vezi harta)

Programari:

Simbata 25 sep, 12:00 - 13:00
Vă amintiți episoadele inexplicabile de poluare din București din primele luni ale anului? S-a descoperit atunci că una dintre cauze a fost arderea deșeurilor, care produce de 700 de ori mai multe substanțe toxice în atmosferă decât arderea lemnului. Iar toate aceste substanțe nocive prezente în aerul pe care îl respirăm zi de zi pot cauza serioase probleme de sănătate, de la boli pulmonare la probleme cu dantura sau chiar și cancer. Dar dincolo de amenzi pentru cei care ard deșeuri, cum putem combate poluarea? Cum putem avea un aer mai curat pentru noi și pentru generațiile viitoare? Luminița Mărmureanu și Corina Negrea vă invită la o discuție despre aceste subiecte. 
 
Luminița Mărmureanu este cercetător la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică INOE2000 
 
Corina Negrea a absolvit Facultatea de Chimie-Fizică a Universității din București, iar din 1995 este redactor la Radio România Cultural. Cu o experiență de peste două decenii în acest domeniu, a realizat sute de interviuri cu cercetători români și străini. Din 1998, este corespondentul Radio România la Stockholm la decernarea premiilor Nobel.

Detalii administrative:

Dezbaterea va avea loc pe Zoom și va putea fi urmărită în direct pe pagină de FB a festivalului și ulterior pe canalul de Youtube. Veți putea pune întrebări și dacă sunteți în întâlnire și dacă urmăriți pe Facebook.  Inregistrare zoom - necesita inregistrare prealabila

Participarea este gratuită.