Povești spațiale

Categoria: Science @ School

Parteneri:
Esero Romania Agenția Spațială Română (ROSA)

Unde: Zoom/Facebook (vezi harta)

Programari:

Joi 23 sep, 16:00 - 17:00

Cum am putea explica celor mici voiajul unui astronaut? Ce experimente putem construi cu ajutorul unor bezele pentru a putea explica anumite fenomene fizice? Ce putem învăța prin observarea Pământului? Cum am putea aplica tehnologia în sala de clasă pentru a aprofunda teme de actualitate cum ar fi schimbările climatice sau prevenirea dezastrelor naturale? 

În plus în discuția noastră vom atinge și importanța explorării spațiale și noutăți științifice din domeniu la care am asistat în ultimul an. De asemenea, vom vorbi despre oportunitățile de proiecte educaționale desfășurate de ESERO în parteneriat cu Agenția Spațială Europeană (ESA) și modalități de implementare la clasă.

Atelierul este sustinut de Cristina Stancu Co-Manager ESERO Romania


ESERO (Biroul European de Resurse pentru Educație Spațială) principalul proiect al ESA (Agenția Spațială Europeană) împreuna cu partenerul național ROSA (Agenția Spațială Română) de susținere a învățământului primar și secundar în Europa, utilizează spațiul cosmic drept un context creativ și generos în conținut pentru predarea și învățarea științei, tehnicii, ingineriei și matematicii (STEM). Obiectivul său constă în îmbunătățirea cunoștințelor și competențelor elevilor în aceste discipline încă din clasele primare și încurajarea acestora în alegerea unei cariere viitoare în domeniile STEM.

 

Detalii administrative:

La atelier sunt așteptați toți profesorii de școală generală și primară interesați de a povești copiilor la clasa despre spațiu, industria spațială și științele care o susțin.

Atelierul are loc online pe pagina de FB a evenimentului. 

Participarea este gratuită. Evenimentul va putea fi urmărit și ulterior pe pagina de FB a festivalului sau pe canalul de Youtube