Plec departe, plec pe Marte

Categoria: Science @ School

Parteneri:
Esero Romania Agenția Spațială Română (ROSA)

Unde: Zoom/Facebook (vezi harta)

Programari:

Vineri 24 sep, 10:00 - 11:00

Atelier dedicat profesorilor cu modalități concrete, povești și experimente pentru a introduce știință spațiului în ore și a o lega de alte materii. O poveste spațială despre planeta Marte și misiunile care au pornit în explorarea acesteia.

Atelierul este sustinut de Cristina Stancu Co-Manager ESERO Romania


ESERO (Biroul European de Resurse pentru Educație Spațială) principalul proiect al ESA (Agenția Spațială Europeană) împreuna cu partenerul național ROSA (Agenția Spațială Română) de susținere a învățământului primar și secundar în Europa, utilizează spațiul cosmic drept un context creativ și generos în conținut pentru predarea și învățarea științei, tehnicii, ingineriei și matematicii (STEM). Obiectivul său constă în îmbunătățirea cunoștințelor și competențelor elevilor în aceste discipline încă din clasele primare și încurajarea acestora în alegerea unei cariere viitoare în domeniile STEM.

 

Detalii administrative:

La atelier sunt așteptați toți profesorii de școală generală și primară interesați de a povești copiilor la clasa despre spațiu, industria spațială și științele care o susțin.

Atelierul are loc online pe pagina de FB a evenimentului. 

Participarea este gratuită. Evenimentul va putea fi urmărit și ulterior pe pagina de FB a festivalului