Mituri și schimbări climatice

Categoria: Conferinte si Dezbateri

Unde: Zoom/Facebook (vezi harta)

Programari:

Vineri 24 sep, 19:00 - 20:00
  • De unde știm ca se schimba clima și cine e de vina?
  • Oare nu trecem printr-o epocă interglaciară, perioadă în care clima ar trebuie să se încălzească independent de ce facem noi?
  • Cum putem fi sigur că anume activitatea umană provoacă aceste schimbări climatice? Nu e prea complexă clima pentru a ști cu siguranță?
  • Vulcanii emit cantități imense de CO2, poate ei sunt cauza încălzirii globale și nu noi?
  • Am avut niveluri de CO2 și mai mari în istoria pământului, fără să existe factorul uman, de ce credem că nivelurile actuale sunt provocate anume de activitatea antropogenă?

Sunt câteva dintre miturile pe care le vom discuta împreună cu 

Dr. Aritina Haliuc, Cercetatător postdoctoral (Environnements et Paléoenvironnements Océaniques et Continentaux), Universitatea din Bordeaux, Franța. Domenii de cercetare: Paleoclimatologie, Climatologie istorică, Schimbările climatice și impactul acestora asupra mediului și societății

Dr. Florin Zăinescu, este cercetător, contributor InfoClima, ambasador al Mării Negre. Subiecte: Geomorfologie costieră, Climatul recent, Schimbările climatice și impactul asupra sistemelor costiere.

Dr. Sorin Cebotari, fondator proiect InfoClima.ro, Sorin deține un doctorat în Geografie de la Universitatea Babeș-Bolyai, obținut în cadrul unei burse Marie-Curie, finanțată de Comisia Europeană. În perioada cercetării doctorale a avut stagii de cercetare în Berlin, Bruxel și Budapesta, analizând politicile energetice Europene și impactul regenerabilelor asupra proceselor de periferalizare. Fiind implicat activ în dialogul despre decarbonizare în UE, Sorin a fost invitat să facă parte din juriul competiției RegioStars 2018, organizată de Comisia Europeană unde  a jurizat proiectele din categoria “Achieving sustainability through low carbon emissions”. 

Detalii administrative:

Dezbaterea va avea loc pe Zoom (la acest link care necesită înscriere prealabilă). Va putea fi urmărită în direct pe pagină de FB a festivalului și ulteriour pe canalul de Youtube. (Veți putea pune întrebări și dacă sunteți în întâlnire și dacă urmăriți pe FB)

Participarea este gratuită.