Importanța educației științifice

Categoria: Conferinte si Dezbateri

Unde: Zoom/Facebook (vezi harta)

Programari:

Duminica 26 sep, 17:00 - 18:30

Educația științifică are ca scop principal să ne învețe să gândim, să înțelegem lumea din jurul nostru în adevăruri obiective (adevăruri care rămân adevărate fie că tu crezi în ele sau nu), ne învață gândirea critică (cum să punem întrebări, cum să alegem întrebările corecte), ne învață importanța verificării ideilor care ne sunt prezentate. Educația științifică ne dă metodele și instrumentele prin care să transformăm datele în informații și informațiile în înțelepciune. Educația științifică ne învață cum să ne menținem curiozitatea și cum să ne schimbăm un adevăr personal în față unuia obiectiv (adică cum să ne schimbăm o credință despre lumea din jur în față dovezilor științifice valide că nu ai dreptate. (greu lucru de făcut).

Cu cât suntem mai bine conectați la ceea ce este în mod obiectiv adevărat despre lume, cu atât vom putea face mai ușor decizii bune despre noi și viață noastră (decizii ca cea despre vaccinare). Cu cât suntem mai mulți oameni care înțelegem corect, obiectiv și științific cum funcționează lumea (în afară interpretării personale) cu atât putem face mai ușor alegeri corecte pentru societatea noastră.

În consecință,  gândirea științifică are o incredibilă valoare în afara sălii de clasă și a orei de matematică, fizică, chimie, etc.

Vă invităm să fiți alături de noi când dezbatem importanța ei cu oameni din diverse domenii:

  • Marcel Bartic, în calitate triplă, de părinte, de profesor (de istorie) și de fost director de școală (fizic)
  • Laura Manoliu, doctorand și asistent de cercetare la Universitatea din Stuttgar, Național Point of Contact, Space Generation Advisory Council
  • Dr.Ing. Andrei Gîlcă specialist în polimeri naturali și LC-MS, lucrează în cadrul Waters Brașov ca Senior Evaluator Scientist având că principală atribuție evaluarea/testarea produselor dezvoltate de Wates, software, instrumente de cromatografie lichidă și spectrometrie de masă existente în portofoliu Waters la momentul actual.
  • Și Mihaela Bucșa este alumna Teach for Romania, profesor de fizica in Brasov si profesor laureat Merito

moderator: Corina Negrea, Radio România Cultural 

Evenimentul va avea loc pe Zoom și necesită înregistrare prealabilă