Final Frontier 2021 - Expoziția industriei spațiale din România

Categoria: Expozitii

Parteneri:
Promenada Mall

Unde: Promenada Mall (vezi harta)

Calea Floreasca Nr. 246B, Bucureşti

Programari:

Vineri 24 sep, 13:00 - 20:00

Săptămîna trecută s-a înregistrat un record simbolic: 14 oameni aflați simultan în spațiu, zburînd cu trei nave diferite. Patru dintre ei nici măcar nu erau astronauți profesioniști; erau simpli civili, în excursie turistică!

De cîțiva ani accesul în spațiul cosmic a încetat a mai fi domeniul exclusiv al marilor proiecte guvernamentale, iar aplicațiile comerciale s-au dezvoltat exploziv, de la constelații cu sute sau mii de sateliți destinați comunicațiilor de mare viteză la turismul spațial.

Vineri 24 septembrie, vă așteptăm la Promenada Mall la o expoziție a industriei spațiale autohtone. În cadrul Final Frontier 2021 vă veți întîlni atît cu companii cu tradiție în acest domeniu, precum GMV Romania, Deimos Space Romania sau HPS Romania (TBC), dar și cu start-up-uri (2Space) sau grupuri de studenți implicate în proiectele Agenției Spațiale Europene - ESA (ECRIDA).

Veți putea vedea diferite machete de rachete, o imprimantă 3D ce poate funcționa în condiții de micro-gravitație, un stand de testare pentru parașute și multe altele.

Intrarea este liberă. Expoziția o puteți vedea la nivelul 1 al Mall Promenada, în fața magazinului Peek and Cloppenburg.